Mănăstirea Polovragi

Atracții Turistice

Mănăstirea Polovragi, un lăcăș sfânt așezat într-un peisaj unic, se află la 14 km de locația noastră și va recomandăm cu drag să o vizitați.

Oricât ai vrea să privești spre Mânăstire când treci de superbă poartă din lemn nu poți, pentru că privirea, îți este furată de cei doi munți despărțiți parcă de pârau pentru veșnicie.

Pârâu în a cărui albie călugării au ascuns odinioară bunurile Mănăstirii când această a fost prădată de tâlhari.

Chiar și numele localității Polovragi se pare că poate fi o criptogramă dacică nedescifrată.

În conștiința localnicilor se păstrează vie legendă că aici locuiau niște vraci, că și aceea că Zeul Zamolxis a locuit în Peștera Polovragi după înfrângerea dacilor de către români, plângând mereu soarta poporului său.

Mănăstirea este construită în stilul bizantin.

Mănăstirea Polovragi are o vechime de 500 de ani (1505), ctitori de început ai acestui lăcăș sunt Radu și Pătru, fiii lui Danciul Zamona, menționați într-un hrisov emis la 18 ianuarie 1480 de voievodul Basarab cel Tânăr (1477-1481). 

În imediată apropiere se află și Peștera Polovragi care a fost administrată de mănăstire timp de aproape 300 de ani.

Va recomandam si…

Mănăstirea Icoana

O alta atractie turistica este Mănăstirea Icoana – aşezată într-un cadru pitoresc la poalele muntelui Parâng în Depresiunea Subcarpatică Olteană.

 Fiind un lăcaș relativ tânăr și aflat încă în dezvoltare și definitivare este puțin cunoscut, dar cei aflați în pelerinaj vor dori cu siguranță să viziteze și să se închine și în acest nou colț de rai.

manastirea-polovragi3
manastirea-polovragi2
manastirea-icoana
IMPORTANT

Dragi turiști,
în incinta pensiunii
ESTE INTERZIS CONSUMUL
de alimente și băuturi aduse din exterior.

Check in 18.00-22.00
Check out 10.00-11.00

Cu drag,
Pensiunea La Maria.
Vezi Site
close-link