La o distanță de 11 km de locația noastră, Peștera Muierilor (sau Peștera Muierii) se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei.
Peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul.
Cu o istorie foarte bogată, peștera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele.
Peștera Muierilor este prima peștera electrificată din România,cu o lungime de aproximativ 3.600 de metri dispusă pe 4 nivele.
Nivelul inferior constituie rezervația speologică împărțită în două sectoare: sectorul de nord având o lungime de 1.500m și cel sudic cu 880m lungime.
Peștera Muierilor conține originale concretiuni calcaroase care dau unicitate acestea fiind atracțiile principale ale peșterii.
Aici se întâlnesc impresionante forme ale reliefului carstic precum Bazinele Mici, Orgă, compusă din stalagmite unite cu stalactite, Domul Mic, un fel de castel straniu, Altarul cu stalagmite-coloane foarte apropiate între ele, Cupola altarului, asemănătoare unei catedrale pe care stalagmitele se înalta că pe o scară, Amvonul, Cascadă Împietrită, la care accesul se face pe brânci, Sala Turcului, Candelabrele Mici și Domul Mare.