La 3 km distanta se afla “Drumul dintre munți”, un drum printre nori cu o vechime de aproape 2000 de ani!
Transalpina traversează Munții Parâng de la Nord la Sud fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, între care se află, și leaga localitatea Săliște din județul Sibiu de localitatea Novaci din județul Gorj.
Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afara ei, atingând altitudinea maxima (2145 m) în Pasul Urdele.
Transalpina supranumită „Drumul Regelui“ nu este doar cea mai înaltă șosea din România, ci și un traseu de poveste.
De-a lungul drumului, sunt dispuse monumente ale naturii și bijuterii arhitecturale ridicate în urmă cu câteva secole.
Potrivit legendei, șoseaua ar fi fost amenajată în urmă cu două mii de ani. Se spune că legiunile romane ar fi construit-o, în drumul lor spre Sarmisegetusa.
De asemenea, era folosită ca drum de transhumanță de ciobanii din Oltenia și Transilvania, în secolul al XVIII-lea.
Șoseaua a căpătat denumirea de “Drumul dintre munți” după ce a fost reabilitată între 1934 – 1938, în timpul domniei lui Carol al II-lea.
Transalpina poate fi considerat un obiectiv turistic în adevăratul sens al cuvântului, mai ales că în timpul parcurgerii șoselei puteți vedea Vârful Păpușa (2.136 m), Vârful Dengheru (2.084 m), Lacul Petrimanu, Vârful Urda (2.228 m), Vârful Micaia (2.170 m), Vârful Muntinu (2.062 m), Lacurile Muntinu, Râul Lotru, Lacul Gâlcescu.